EREGALERIJ CHARLES WELLENS 2022


Het Genootschap Kunstschilder Charles Wellens nodigt u vriendelijk uit op de opening van deze zesde thematentoonstelling op zondag 13 november 2022 om 14.00 uur in de Eregalerij Charles Wellens.

Dit in aanwezigheid van de heer Dirk Snyers, schepen van Cultuur gemeente Lummen.

Mevrouw Hilde Schoefs, conservator van het Openluchtmuseum Bokrijk zal tevens een korte uiteenzetting geven over de recente renovatie van de eerste hoeve in het museum, namelijk de Wellenshoeve.
Nadien volgt een receptie u aangeboden door het gemeentebestuur van Lummen.

De tentoonstelling zal tijdens de openingsdag geopend zijn tot 18.00 uur en is tot 30 oktober 2023 gratis te bezoeken tijdens de kantooruren.
Deze tentoonstelling bevat een variatie van kunstwerken uit het oeuvre van Charles Wellens. Ze komen uit privé bezit. Sommige kunstwerken zijn nog nooit aan het publiek voorgesteld en worden thans openbaar gesteld samen met het voornaam kunstpatrimonium toebehorend aan de gemeente Lummen.
Wellens slaagde erin zijn passie voor de Kempen met daarin de liefde voor natuur en het landelijk leven op een onmiskenbare wijze met elkaar te verbinden.
In een eigen meteen herkenbare stijl en met een diep doorleefde echtheid brengt hij zijn onderwerpen op doek.

Charles Wellens maakte tijdens zijn leven een film over de Kempen en zijn bewoners. Die filmvoorstelling zal plaats vinden, tijdens de openingsdag, in de raadzaal van het Administratief Centrum om 15.00 u, 16.00 u en 17.00 u.