EREGALERIJ CHARLES WELLENS - HOUTSKOOLTEKENINGEN


CORONAMAATREGELEN: VERLENGING TENTOONSTELLING TOT 21 OKTOBER 2021

In de Eregalerij Kunstschilder Charles Wellens is er vanaf 27 oktober 2019, in samenwerking met de gemeente Lummen en het Openluchtmuseum Bokrijk, een nieuwe tentoonstelling te bezichtigen met als thema: “OPENBAAR EN TOCH ONBEKEND”.

De getoonde kunstwerken- 12 in aantal - zijn houtskooltekeningen gemaakt door Charles Wellens waarvan er vier betrekking hebben op Lummen. Zij werden bij testament geschonken aan de Provincie Limburg. Het zijn meestal voorstudies van zijn definitieve creaties in olieverf. Voor het eerst, de getoonde kunstwerken zijn immers nog nooit in een tentoonstelling opgenomen, stemt het Openluchtmuseum Bokrijk ermee in om een deel van het roerend erfgoed van ‘onbekend naar openbaar’ te ontsluiten voor de bezoeker. Deze meer dan eeuw oude kunstwerken zijn dan ook een unicum en keren nu heel uitzonderlijk even terug naar Lummen, de geboorteplaats van de ontwerper: Charles Wellens.

De galerij bevindt zich in het Administratief Centrum, Gemeenteplein 13 3560 Lummen.

De galerij is altijd te bezoeken tijdens de openingsuren van het Administratief Centrum. Men dient zich hiervoor aan te melden aan de receptie. Speciale bezoeken met rondleiding zijn eveneens mogelijk. Aanvragen hiervoor dienen een maand op voorhand te gebeuren aan de receptie van het gemeentehuis.
De tentoonstelling is te bezichtigen tot 20 oktober 2020.

Omwille van de coronamaatregelen is de tentoonstelling te bezoeken tot 29 oktober 2021.

De inkom is gratis.Hoeve in Lummen-Rekhoven